Priča iz Karlovca: Postavio video na YouTube i dobio posao!

U moru sumornih vijesti oko nezaposlenosti u Hrvatskoj, kojoj su pogotovo izloženi mladi ljudi, jedna je priča osvojila široku publiku i pokazala da kreativni i hrabri ljudi mogu naći posao iako nemaju niti veze niti radnog iskustva.

U potrazi za poslom mladi Karlovčanin Aleksa Tatalović snimio je duhovoti video i postavio ga na YouTube. Video se počeo viralno širiti putem Facebooka, pa su vijest o tome prenijeli brojni internetski mediji u Hrvatskoj, ali i regiji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nf_uiQgy7c8[/youtube]

Kada je video prešao 10.000 pregleda, za zanimljivog mladića su se zainteresirali u agenciji Drap iako nisu imali raspisani nikakav natječaj. Svejedno su postavili link na svojoj Facebooku stranici uz pitanje “Da mu damo šansu?”.

Taj je status sljedeći dan skupio više od 1000 lajkova i više od 100 pozitivnih komentara, pa su se u Drapu odlučili pozvati Aleksu na razgovor. Nakon razgovora na Facebook stranici su objavili da je mladić iz Karlovca dobio posao junior copyrightera. U međuvremenu je broj pregleda video je prešao 50.000 i još uvijek raste.

Ovo je odličan primjer kako kreativni i hrabri ljudi, iako nemaju niti veze niti radnog iskustva, mogu naći posao koristeći se internetom. Ovakva priča svojom pozitivnošću razbija mračnu sliku hrvatske današnjice i daje kakvu-takvu nadu ljudima, iako su to još uvijek usamljeni slučajevi.

Autor: RTL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.