Prodaja neretvanskih mandarina za tri kune po kilogramu na fejsu

Skupina proizvođača mandarina iz doline Neretve na Facebooku je objavila kako organizira dostavu neretvanskih mandarina direktno od proizvođača na kućni prag kupca, po cijeni od 3 kn, u sve krajeve Hrvatske. Minimalna količina narudžbe je 5 kg.

Napominju da su razgovarali s proizvođačima i ljudi su spremni slati mandarine diljem Hrvatske.

Kažu da će pomoći neretvanskim proizvođačima da prodaju mandarine, a svim ostalim ljudima u Hrvatskoj da mandarine kupe jeftinije no ikad – bez posrednika. Ako interes bude dovoljno velik, za nekoliko dana objavit će na Facebook stranici detalje gdje i kako naručiti mandarine.

Prije nekoliko dana objavili smo kako je cijena mandarina dosegnula dno. Kilogram se prodaje za kunu. Iako je cijena najniža u posljednjih 15 godina, jedino je 1999. bila niža, urod se ne može prodati. Hrvatska “guta” 15 tisuća tona, dok se ostatak izvozi.

Toplo vrijeme uvjetovalo je zriobu ogromnih količina, pa su otkupljivačka poduzeća prekinula otkup kako bi se riješili zaliha. Ipak najbolji pokazatelj je zelena tržnica u Metkoviću, na kojoj su se mandarine u nedjelju prodavale od 90 lipa pa do 1,20 kuna za ekstrakvalitetu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako se i očekivalo, ova jesen je pogubna za Neretvane, koji urod od 80.000 tona neće moći prodati. Zbog ruskog embarga otpao je izvoz u tu zemlju

IZVOR: Slobodna dalmacija/ Seebiz

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.