Profesor nakon izleta zaboravio devetogodišnjeg učenika

Devetogodišnjeg Marina, učenika trećeg razreda Osnovne škole ‘Antunovac’, profesor tjelesne i zdravstvene kulture zaboravio je u Osijeku, piše Glas Slavonije.

U Gradskom vrtu u Osijeku održavala se sportska manifestacija, a djecu su iz Antunovca dovezli autobusom. Dječak se zadržao na mjestu gdje su se dijelile medalje.

Kad je shvatio da mu nema prijatelja, a ni autobusa krenuo je kući pješice južnom obilaznicom. Srećom, putem je naišao prijatelj njegovog oca automobilom i prepoznao ga.

– Prijatelj me nazvao i pitao: ‘Što ti sin radi na obilaznici?’ a ja sam bio šokiran – rekao je Glasu Slavonije Zlatko Matijević, Marinov otac.

Dječak je došao kući crven, prašan, uplakan i dehidriran, ispričala je njegova majka.

Ravnatelj škole je bio šokiran kada su mu roditelji ispričali što se dogodilo.

– Kada sam nazvao profesora Pačarića i rekao mu što je bilo, njemu je pozlilo. Roditelji su prijavili slučaj prosvjetnoj inspekciji, koja je bila u školi i utvrdila da što se tiče nas nije bilo nepravilnosti – kazao je Tomislav Buk, ravnatelj Osnovne škole ‘Antunovac’.

Prosvjetna inspekcija je sankcionirala profesora Ivana Pačarića opomenom pred otkaz, a on ne negira svoju odgovornost.

– U Osijek smo išli velikim autobusom. Bilo je 63-oje djece i rekao sam im da dobro zapamte dijete pokraj sebe. Dok smo bili u Osijeku, nekoliko je roditelja odvelo svoju djecu, a kada smo se vraćali u Antunovac, po nas je došao manji autobus koji nije imao razglas. Četiri sam puta ponovio djeci da pogledaju jesu li svi na broju i činilo se sve u redu – ispričao je profesor i dodao da će ga to što se dogodilo pratiti cijeli život.

IZVOR: Glas Slavonije/Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.