Protupožarna sezona produžena do 15. listopada. Od lipnja su zračne snage pomogle ugasiti 78 požara

Zadnji tjedan mjeseca rujna donio je i pojačani angažman zračnih i kopnenih snaga na požarištima na jugu Dalmacije pa je odlukom potpredsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra obrane Damira Krstičevića ovogodišnja protupožarna sezona produžena s 30. rujna na 15. listopada, u cilju učinkovitog i pravovremenog pružanja potpore Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS) u gašenju požara i kroz jesenski dio ove godine.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su, zaključno s današnjim danom, sudjelovale u gašenju 78 požara, od čega 23 u Zadarskoj, 22 u Splitsko-dalmatinskoj i 18 u Šibensko-kninskoj, 13 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 480 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 10 tisuća tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 115 vatrogasca i vojnika do požarišta.

Inače, i danas je jedan Airtractor upućen u akciju gašenja požara na području Košljuna na otoku Pagu u Zadarskoj županiji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.