Ramljak objasnio razlog podnošenja ostavke

Screenshot/YouTube

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, a danas je u priopćenju objasnio razloge koji su doveli do toga.

– Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci – poručio je Ramljak u priopćenju koje je objavljeno na stranicama Agrokora.

Njegovo bi mjesto, kako se priča po kuloarima, mogao dospjeti bivši predsjednik Uprave Podravke i SDP-ovac Zvonimir Mršić. Inače, očekuje se i obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji bi trebao objasniti kojim mehanizmima Vlada namjerava reagirati u slučaju produbljivanja krize u Agrokoru.

Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku

(FOTO: Arhiva/Vlada RH)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.