Rasplet afere plagijat: ‘Franka je žrtva. Trenutak nepažnje promijenio je sve…’

Nakon što je rumunjski reper Guez izjavio kako mu je Franka Batelić (25), naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu, ukrala pjesmu, napokon se saznalo tko ili što zapravo stoji u pozadini skandala, o kojemu već danima bruji cijela Hrvatska. Naime, u nedjelju su sve odlučili objasniti sami autori sporne pjesme ‘Crazy’ – Branimir Mihaljević i Denis Mevlja – a njihove riječi prenosimo vam u cijelosti.

– Nastavno na nagađanja vezana uz pjesmu ‘Crazy’ i optužbe kako se radi o plagijatu, dužan sam razjasniti situaciju.

Pjesma je u potpunosti naše autorsko djelo, a za produkciju sam i ranije istaknuo kako sam je radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz.

Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju.

Vidljivo je to i u foto dokumentu koji je objavio Guez, a koji dostavljamo u prilogu. Pjesma je u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći.

Nesporno je kako je Guez kupio pjesmu ‘Blame me’ s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo.

Ovim putem želim se zahvaiti i HRT-u na razumijevanju i podršci – stoji u priopćenju koje potpisuje Branimir Mihaljević.

A o svemu se oglasio i Denis Mevlja:

– Žao mi je što je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje promijenio je sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trenutka kad smo počeli raditi na pjesmi.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.