Reformisti pokreću interpelaciju o radu Vlade na području radnog zakonodavstva

Na današnjoj konferenciji za medije u Hrvatskom saboru predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić, najavio je Interpelaciju o radu Vlade RH na području radnog zakonodavstva – reguliranja rada na određeno vrijeme koju će, zajedno s potpisima najmanje 10% saborskih zastupnika uputiti u saborsku proceduru.

Na konferenciji za medije govorila je i predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske (STH) Zlatica Štulić.

Čačić smatra da je potrebno otvoriti raspravu o radu Vlade Republike Hrvatske na području radnog zakonodavstva, obzirom da su u protekle 4 godine uočljivi nepovoljni trendovi povećanja broja zaposlenih na određeno vrijeme u strukturi ukupno novozaposlenih.

„Ovom interpelacijom tražimo od Vlade Republike Hrvatske da poduzme hitne mjere da se taj negativan trend zaustavi. On u sebi nosi i političke posljedice: socijalnu segregaciju i ugrožavanje kontinuiteta provedbe politike prema mladima u okolnostima brutalnog izigravanja radnog zakonodavstva.

U brojkama, prema Eurostatu Hrvatska je u 2014. imala 17% zaposlenih s ugovorima na određeno vrijeme u odnosu na sveukupan broj sklopljenih ugovora o radu. Obzirom da je u Europskoj uniji taj postotak u istom razdoblju bio 14%, to samo po sebi ne bi bilo alarmantno. No, ako pogledamo podatke u Hrvatskoj za promatrano razdoblje od zadnje 4 godine, onda vidimo da ti podaci doista jesu alarmantni. Od 2012. do 2015. udio novozaposlenih na određeno vrijeme u odnosu na ukupan broj novozaposlenih u istom razdoblju je čak oko 93%! U brojkama, u 2014. godini ukupno je novozaposleno 203 721 osoba, a broj novozaposlenih na određeno vrijeme je 192 036 ljudi, što iznosi 94,26%. U 2015. godini ukupno je novozaposleno 206 590 ljudi, a onih s ugovorom na određeno vrijeme bilo je 191 196 novozaposlenih što iznosi 92,54%.

Stoga ćemo predložiti da Vlada Republike Hrvatske u roku od 3 mjeseca uputi u saborsku proceduru zakonsko rješenje kojim će se odrediti u kojim djelatnostima i u kojim granama je zapošljavanje na određeno vrijeme dopušteno bez ograničenja ili s minimalnim postotkom ograničenja, dok u ostalim djelatnostima i granama takvo zapošljavanje ne smije prelaziti 20% od ukupnog broja novog zapošljavanja uključujući i ugovore na određeno vrijeme koji se ponavljaju“, rekao je Čačić.

Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić naglasila je da je ugovor o radu na određeno vrijeme po hrvatskom zakonu iznimka u taksativno nabrojanim situacijama. U Hrvatskoj je pravilo i u trgovini, gotovo da i nema pri novom zapošljavanju ugovora na neodređeno vrijeme, a institut rada na određeno vrijeme je potpuno ukinuo institut probnog rada.

„Uz rad na određeno vrijeme treba vezati i pitanje demografske obnove i druga važna pitanja, posebno problem rasta siromaštva među zaposlenima i povećanje društvene nejednakosti. Sav rizik poslovanja prebačen je na najslabiju kariku, radnika i njegovu obitelj. Trgovina nije sezonska djelatnost i rad na određeno vrijeme treba ograničiti i odrediti isključivo uz zakonom propisane razloge, uz sankciju onima koji to ne poštuju“, zaključila je izlaganje Zlatica Štulić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.