Rimac o ministarstvu branitelja: ‘U vrijeme Domovinskog rata bila sam dijete’

Tko će biti ministar branitelja? Upražnjeno ministarsko mjesto u Savskoj 66 još je na čekanju nakon što Mijo Crnoja nije pošteno ni stigao ugrijati fotelju. Stigla ga je, podsjetimo, afera poznatija kao Baraka 85 G nakon koje je odstupio

Prošlo je od njegove ostavke sedam dana, a ime novog ministara još nije poznato. Spekuliralo se proteklih dana o nekoliko raznih imena, a ono što je sigurno je da to neće biti Miodrag Demo, zastupnik strankeBM365 i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, koji je u nekoliko navrata demantirao te spekulacije. Kako je Milijan Brkićzamrznuo svoj mandat u Saboru, odmah se posumnjalo da je on taj, ali on je najavio da će se baviti strankom jer kako je rekao – ‘glavni tajnik HDZ-a ima puno posla’.

Jedan od glavnih uvjeta prosvjednika, koji su već dva Božića proveli u šatoru ispred ministarstva, jest taj da ministar dolazi iz njihove populacije pa je stoga u najmanju ruku čudno zazvučala mogućnost da ministarstvo preuzme Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina. Njezino ime spominjalo se u kombinacijama kada se sastavljala Vlada kao moguća ministrica Uprave, ali je iz toga ispala jer se Most usprotivio.

Rimac je pak za tportal potvrdila da se njezinim imenom spekulira, ali i smatra da kao netko tko je u vrijeme rata bio dijete nema pravo obnašati funkciju ministra branitelja.

‘Da, spekulira se, a ja vjerujem da će braniteljska populacija i stranačko vodstvo iznjedriti najboljeg kandidata. U braniteljskoj populaciji ima puno onih koji tu dužnost mogu obnašati. Kao gradonačelnica grada u kojem se obilježava najvažniji dan hrvatskih branitelja odlično sam surađivala sa svim udrugama i zajedno smo promicali istinu o Domovinskom ratu. To je moj doticaj s braniteljskom populacijom jer kao što znate, u vrijeme Domovinskog rata bila sam dijete, a ta časna dužnost pripada onima koji su stvarali Hrvatsku’, kazala je Rimac.

Kao mogući kandidati spominju se i Jozo Miličević, ali i Bože Kožul.

izvor:tportal

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.