Sabor jednoglasno izmijenio ‘zakon o švicarcima’

HDZ upozorava na to da nema odgovora za socijalno ugrožene dužnike u eurima i kunama, a HDSSB podsjeća na to da je takvim načinom rješavanja problema obezvrijeđena uloga Sabora. Iznos kamate od 3,23% vrijedio bi sve dok vrijede izvanredne okolnosti aprecijacije tečaja više od 20%. Troškovi ugovaranja u skladu s ovim stavkom ne smiju se ugovarati korisnicima kredita, rekao zamjenik ministra financija Boris Lalovac.

HDZ pozdravlja smanjenje kamata na ‘švicarce’, no pita hoće li se na sličan način pomoći građanima koji imaju kredite u eurima, odnosno u kunama, a koji su, također socijalno ugroženi, kaže Martina Dalić, koja je prije glasovanja o vladinu amandmanu najavila suzdržanost HDZ-a. Bilo je prostora da se slično učini i za druge vrste kredita koje građani plaćaju, smatra Dražen Đurović (HDSSB), nezadovoljan ulogom koju je u pregovorima o ‘švicarcima’ imao Sabor. Kamata od 3,23 posto je veliki uspjeh Vlade i ministra financija, ocijenio je nezavisni Damir Kajin, dodajući da bi bilo bolje da je i niža.

Izvor: HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.