Sabor, petak u 9.31 sati: Samo je 14 zastupnika u klupama

Na početku plenarne sjednice koja počinje u 9.30 sati u zastupničkim klupama bilo je tek 14 zastupnika. Tada se raspravljalo o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u 2014., pri čemu je upozoreno da je i dalje najveći problem te skupine zapošljavanje.

Ipak, do podne se sabornica popunila. Od ukupno 151 zastupnika, u dvorani su bila 92. Razlog je bilo glasovanje. Izglasali su novi Stečajni zakon, koji propisuje da će se u tvrtkama kojima je račun blokiran dulje od 120 dana automatski pokrenuti stečaj.

Prihvaćen je i amandman Vlade kojim će se nova pravila primjenjivati od početka rujna, a ne kao što se prvotno planiralo od 1. srpnja. Time su uvažena upozorenja oporbe da bi po novom zakonu u stečaj automatski otišao i Imunološki zavod, jer je jedan od zakonskih razloga za njegovo pokretanje neisplata plaća dulja od tri mjeseca.

Odgađanje primjene zakona, za koji se tvrdilo da se mora žurno donijeti, Dragutina Lesara (Laburisti) podsjetilo je na na film “Spašavanje vojnika Ryana” zbog očitog sukoba u Vladi oko rješenja za Imunološki.

Nakon glasovanja u klupama je na raspravi ostalo desetak zastupnika. S radom su završili u 14 sati.

izvor:24 sata

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.