Sanader skupio jamčevinu, uskoro na slobodi?

Vrhovni sud u cijelosti je u četvrtak ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media, a Ivi Sanaderu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Istražni zatvor mijenja mu se jamčevinom od 12,4 milijuna kuna, koju je Sanader, doznaje N1, već prikupio

Odvjetnici su ‘skupili’ dvije nekretnine u vrijednosti 12,4 milijuna kuna, neslužbeno doznaje N1. Odvjetnici predaju dokaze o tome na Sudu.

Kako piše Večernji list, Sanaderovi odvjetnici nisu htjeli otkriti o čijim se nekretninama radi. To će biti, kažu, iznenađenje.

Sada slijedi postupak prikupljanja dokumentacije i elaborata o nekretninama kako bi se utvrdila njihova vrijednost. Kada se prikupi sva dokumentacija Sanaderova obrana predat će je sudu.

Za Sanadera su, kazao je još jučer njegov odvjetnik Čedo Prodanović, bili spremni jamčiti njegovi prijatelji Luka Bebić i Jerko Rošin.

Njih dvojica za Sanadera su jamčili i prije četiri godine. Godine 2011., Sanader je uspio doći do iznosa od 12,4 milijuna kuna što je bio zbroj vrijednosti dvije trećine vile u Kozarčevoj ulici i nekretnina stare HDZ-ove garde Sanaderovih prijatelja Luke Bebića, Jerka Rošina i Marija Zubovića, a u gotovini je položeno ukupno 300.000 eura koje su za Sanadera dali nogometaš Tomo Šokota i Branimir Šikić.

Jamstvo Sanader može položiti u gotovom novcu, nekretninama ili vrijednim pokretninama. Brži put do slobode je uplata jamstva u gotovini jer za nekretnine i pokretnine treba provesti zabilježbu.

Bivši premijer prije izlaska na slobodu mora položiti jamstvo i na sudu obećati da neće bježati i ometati kazneni postupak. ‘Kad obrana položi ovaj iznos na neki od navedenih načina, onda tek u tom trenutku Ivo Sanader može izaći na slobodu’, kazao je jučer glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Izvor: Tportal.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.