SDP bira između Bernardića i Ostojića, Milanović neće glasati

Facebook/Šibenski portal

Članovi SDP-a od jutros u 9.00 sati, u drugom krugu, biraju novog predsjednika stranke između dvojice kandidata – Ranka Ostojića i Davora Bernardića, koji je u prvom krugu osvojio dvostruko više glasova od Ostojića.

Izbori se, sukladno statutu stranke, održavaju po načelu ‘jedan član – jedan glas’, kao i prošle subote kada je Bernardić u prvom krugu osvojio 46 posto glasova SDP-ovih birača, a Ostojić 22,79 posto.

Članovi stranke glasovat će do 18 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije, oko 15 sati.

Središnja izborna komisija (SIK) SDP-a privremene neslužbene rezultate trebala bi objaviti između 21 i 22 sata, nakon čega se očekuju izjave pobjednika i protukandidata.

Službeni rezultati izbora bit će objavljeni u ponedjeljak u 14 sati, nakon što SIK prikupi originalne podatke s terena, dodaje predsjednik Komisije.

U prvom krugu izbora prošle subote sudjelovalo je sedam kandidata, a obilježio ga je slab odaziv svega oko 18 tisuća od ukupno 37 tisuća članova.

Bernardić je još tijekom izborne noći, 19. studenog, dobio potporu Tonina Picule i Davorka Vidovića, a dan kasnije i Siniše Hajdaša Dončića, koji je u prvom krugu bio uz Orsata Miljenića. Javnu potporu Bernardiću daju Zlatko Komadina, Rajko Ostojić, Željka Antunović, Domagoj Hajduković, Romana Jerković, Franko Vidović, Gordan Maras i mnogi drugi.

Iako su se u medijima pojavile informacije da je Ranko Ostojić unaprijed odustao, on je u petak to demantirao, poručio da ne odustaje te pozvao članstvo da se odazove na izbore i glasa po svojoj savjesti.

Dosadašnji predsjednik Zoran Milanović, koji se privremeno povlači iz politike, proteklih je dana izjavio u medijima da o svom nasljedniku nije glasao niti će glasati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.