SDP za Europski parlament ponovno kandidira Piculu i Borzan, ali još se ne zna redoslijed

Predsjedništvo SDP-a u utorak navečer prihvatilo je prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića o stranačkoj listi za izbore za Europski parlament. Konačnu listu donijet će Glavni odbor SDP-a  i utvrditi redoslijed kandidata na sjednici u proljeće. Oboje aktualnih SDP-ovih europarlamentaraca, Biljana Borzan i Tonino Picula, su ponovno na listi.

Kako je nakon trosatne sjednice novinare izvijestio politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, stranačku listu za izbore za Europski parlament krajem svibnja, koju je predložio predsjednik stranke Davor Bernardić, Predsjedništvo je jednoglasno primilo na znanje.

Među šest kandidatkinja su, izvijestio je po abecedenom redu, Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštin Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec i Sonja Radolović. Od kandidata to su, nabrojao je, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula.

-To su ljudi s kojima startamo, ali to neće biti samo njihov posao nego čitave stranke s ukupnom infrastrukturom koja treba dati puni obol da kampanja prođe na način da stranka posvjedoči da ima najkvalitetniju listu i najkompetentnije ljude, i koji mogu dostojno predstavljati i hrvatske građane i našu političku orijentaciju – kazao je politički tajnik SDP-a.

Na pitanje misli li da građani poznaju većinu predloženih ljudi, Vidović je odgovorio da poznatost nije jedini kriterij nego da su išli s ljudima koji mogu prezentirati SDP-ove kriterije i socijaldemokratske politike u Europskom parlamentu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.