Dopustit će i rad autoškola

Šest novih slučajeva, umrla jedna žena. Ugostitelji će moći raditi i unutra

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata evidentirano šest novih slučajeva, ukupno 2.125. Ozdravila je 1.641 osoba, štoo je 40 više u protekla 24 sata. U samoizolaciji je 18 tisuća građana, a umrla je još jedna osoba, što daje broj od 86 preminulih od početka epidemije u Hrvatskoj.

Božinović je kazao da će danas donijeti dvije odluke o popuštanjima. Dopustit će se rad autoškola, rekao je Božinović.

– Također, izvan snage se stavlja odlula o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta – rekao je Božinović.

Markotić je kazala da je umrla žena koja je 1949. godište.

– Imala je cijeli niz kroničnih bolesti – kazala je Markotić.

Capak je komentirao situaciju na Braču.

– Pacijent se liječio u Splitu, vratio se u Nerežišće. Više osoba ga je posjetilo kući. Od tih osoba je jedna pozitivna. Pacijent je premješten u dom na Braču. Iz predostrožnosti je uzeto 40-ak briseva – rekao je Capak i dodao da je situacija pod kontrolom, prenosi Index.

Velika promjena što se tiče ugostitelja

Capak je komentirao i više zahtjeva ugostitelja.

– Prvo je potrebno da kažem da su prijepodnevna objavljene upute za rad kafića i restorana – rekao je Capak.

– Mi smo pripisali stroge mjere koje se tiču higijene i dezinfekcije. Tu nema spornih elemenata. Ima jedna razlika, a to je da je bilo rečeno da će se pustiti samo oni koji imaju terase. Međutim, mi imamo puno ugostitelja bez terasa, donijeta je odluka da će se pustiti u rad i oni koji nemaju terasu- rekao je Capak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.