Šibensko-kninska županija vodeća među 14 županija u kojima je porasla zaposlenost

Za 13 posto povećan je broj zaposlenih u Šibensko-kninskoj županiji čime je, po podacima Državnog zavoda za statistiku, naša županija na prvom mjestu među 14 županija u kojima je zabilježen porast zaposlenih, piše Poslovni.hr. U Zagrebačkoj je, primjerice, taj broj povećan za 0,1 posto dok je pad zaposlenih zabilježen u šest županija, među kojima najviše 0,8 posto u Međimurskoj županiji.

Statistika pokazuje i da je broj zaposlenih porastao u 14 djelatnosti, i to od 1,2 posto u prerađivačkoj industriji i stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima, do 13,5 posto u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, u kojoj je krajem lipnja bilo 38.119 zaposlenih.

U prerađivačkoj industriji je bilo 28.021 zaposlenih, u trgovini 25.684 zaposlenih ili 4,6 posto više, a u građevinarstvu 20.957 zaposlenih, odnosno 0,65 posto manje u odnosu na svibanj.

Pad broja zaposlenih zabilježen je u četiri djelatnosti, i to od 0,6 posto u obrazovanju, do 2,2 posto u rudarstvu i vađenju. Broj zaposlenih u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi ostao je na razini svibnja.

(FOTO Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.