Sijedi gospodin na parkiralištima šoping centara vara mlade djevojke tako da inscenira sudar

Sijedi gospodin star šezdesetak godina, uredno odjeven i proćelav, na parkiralištima šoping centara vara mlade djevojke tako da inscenira sudar, a onda za navodno oštećenje traži novac na ruke. Meta su mu mlađe djevojke koje u strahu i zbunjenosti i ne primijete da oštećenje na njegovu automobilu postoji od prije i da ne odgovara položaju u kojem se u tom trenutku nalaze automobili.

Nekoliko čitateljica nam je prijavilo ovakav slučaj, razlikuje se mjesto događaja, odnosno ne radi se uvijek o istom šoping centru, no opis prevaranta je svima isti.

Škripa kočnica

Jedna od “žrtava” koja je na vrijeme shvatila da ju čovjek pokušava prevariti je 31-godišnja Nina Klemenčić. Prije tjedan dana kod šoping centra Prečko primijetila je Citroen C3 kako kruži parkiralištem, iako je bilo slobodnih mjesta. Obavila je kupnju i vratila se do svog vozila. Upalila je sva četiri žmigavca i lagano počela izlaziti s parkirnog mjesta.

U tom trenutku iza nje se pojavio Citroen C3 svijetloplave boje.

– Čula sam glasno škripanje kočnica i ugledala vozača kako u panici izlazi iz automobila. Primio se za glavu i počeo vikati na mene da sam se upravo zaletjela u njegov novi automobil – rekla nam je Nina. Gospodin je rukom pokazivao na udubinu i ogrebotinu na suvozačevoj strani automobila i zahtijevao 500 kuna za popravak nastale štete. Cijela je stvar djelovala jako sumnjivo jer se udubina na automobilu nalazila dosta visoko, odnosno previsoko u odnosu na kuku njenog automobila koja je navodno napravila udubinu.

Bijeg na spomen policije

– Nije djelovao agresivno, nego jako zabrinuto, gotovo na rubu suza, rekao je da srećom nije ozlijeđen i da šteta nije velika. Sve se može riješiti za par stotina kuna – tvrdi Nina, dodajući da se prilikom navodnog sudara nije čuo nikakav udarac.

Stariji gospodin tražio je novac ili da zajedno odu do njegova autolimara koji će procijeniti štetu na automobilu. Međutim, Nina inzistira na tome da se pozove policija.

– Gospodin se uplašio čim sam spomenula policiju i počeo se izvlačiti, tvrdeći da mora na posao i da ga žena čeka. Dok sam otišla do torbice po telefon da izmijenimo podatke, on je pobjegao – kaže Nina.

Još jedna čitateljica prijavila nam je gotovo identičan slučaj od prije nekoliko tjedana, ovaj put na parkiralištu Lidla u Dubravi. Isto kao i Nina, čitateljica se u trenutku “nesreće” isparkiravala kad se iza nje pojavio udareni Citroen.

Iz policije doznajemo kako oni provjeravaju svako prijavljeno sumnjivo ponašanje, no konkretno o ova dva slučaja nemaju podataka jer nije podnesena kaznena prijava, ali tvrde kako “ne isključuju mogućnost subjektivne procjene događaja sudionika o opisanoj prometnoj nezgodi”. Pojašnjavaju nam da je tek očevidom preko materijalnih tragova, poput oštećenja, tragova na cesti, izjavama svjedoka i snimkama nadzornih kamera, moguće utvrditi je li se doista dogodila prometna nezgoda i ako jest, tko je krivac.

Poziv policiji

– Ako građani smatraju da je u pojedinom slučaju riječ o protupravnom ponašanju druge osobe, neka pozovu policiju, pritom ujedno vodeći računa o Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – apeliraju iz zagrebačke policije.

 

Izvor:www.jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.