Skupe torbe nije potrebno prijaviti u kartici

Šefica HDZ-ove izborne kampanje Josipa Rimac, kako kaže, “ne razumje” se u torbe, iako ima kolekciju koje se ne bi posramila ni Victoria Beckham.

Dva dana izbjegava pojasniti gdje je i kada nabavila svoje skupocjene primjerke. I jučer su nam na njezin mobilni telefon odgovarali iz Grada Knina. Ona je pak našla vremena za doslovce jednu riječ: “Sastanak”, koju je proslijedila SMS-om. Za razliku od nje ugledni stilisti kažu kako znaju kakve torbe nosi pred kamerama.

– Ono što sam vidio uglavnom su originalne torbe. Nisam siguran jedino za model Alma iz kolekcije Louisa Vuittona jer je taj model prije nekoliko godina preplavio tržište lažnim torbama. Dolazile su najviše iz Turske i Kine i bilo je među njima vrlo dobrih kopija čija se cijena kretala oko 150 eura. Lažnjak se obično prodaje za 10 posto prave cijene. Primjerice, Chanel 2.55 vrlo dobru kopiju možete dobiti već za 300 eura u klasičnoj teget boji – pojašnjava ugledni stilist.

Ujedno je dodao: “Josipa Rimac definitivno ove torbe nije kupila u Hrvatskoj, što znači da ili mnogo putuje ili joj ih netko donosi. Neke je mogla kupiti samo u concept store dućanu Maria, no tko god kupuje ovakve torbe odlazi po njih u originalne prodavaonice jer je tako isplativije.”

Zaključio je da su modeli koje posjeduje Rimac stari od tri do četiri godine. PremaZakonu o sprečavanju sukoba interesa, torbe kao odjevni predmet, bez obzira na cijenu, ne trebaju se prijaviti u imovinskoj kartici.

– Državni dužnosnici moraju prijaviti sve darove vrijedne između 500 kuna i prosječne hrvatske plaće, a sve skuplje od toga ne smiju zadržavati – tumači nam saborska zastupnica.Ali imovinska kartica se mora predati, a to Josipa Rimac, nakon što je poslala saborska zastupnica, još nije učinila. Zato ne smije ni primiti saborsku plaću, koja joj iznosi oko 15.000 kuna.Kao gradonačelnica Knina mjesečno je zarađivala 11.300 kuna.

– Političari ništa ne smiju skrivati, a ne smiju se ni isticati skupim stvarima jer time poručuju ljudima ‘mi smo drukčiji’, a žele da ih ti isti ljudi biraju da ih predstavljaju – kaže nam saborska kolegica Josipe Rimac.

Saborske zastupnice s kojima smo razgovarali ističu da je neumjesno kada političarke nose skupe torbe i odjevne predmete.

– Nikad nećete vidjeti svjetske političare da se ističu u skupoj odjeći ili nakitu pa i kada si to mogu priuštiti – kaže nam jedna od zastupnica.

Bivši šef HDZ-a krio je skupu kolekciju satova

Još 2007. 24sata objavila su skupu kolekciju satova koju je na ruci nosio tadašnji premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader. Nakon toga morao ih je prijaviti u imovinskoj kartici. Nakon pokretanja svih postupaka protiv njega, otkrivena su velika umjetnička djela u njegovu vlasništvu. No gdje je skupocjena zbirka satova, do danas nije otkriveno.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.