Veliki problem

Slom zdravstva u Zadru: Nedovoljan broj ginekologa Kujundžić je obećao premostiti

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u utorak da će premostiti problem nedostatka ginekologa u Zadru, upozorivši kako se taj problem ne može riješiti ‘preko noći’ već specijalistu treba čekati pet godina koliko traje specijalizacija, javlja RTL.

– Ne samo u zadarskoj bolnici. Mi u brojnim županijama, odnosno u brojnim rodilištima prije pet, deset ili dvadeset godina nismo dobro planirali specijalizacije, a negdje se ljudi nisu javljali – rekao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan o problemu nedostatka ginekologa u Zadru.

Naveo je kako sada u Zadru imaju problem ginekologije koji će premostiti kao što premoštavaju i druge. Ministar zdravstva poručio je i da će se taj problem riješiti, ali je problem da to ne ide ‘preko noći’ već specijalista treba čekati pet godina, koliko traje specijalizacija.

Po pisanju medija nekoliko tisuća žena u Zadru naprasno je ostalo bez ginekološke skrbi jer je u privatnike, a potom i u mirovinu otišlo dvoje liječnika, što je dovelo do ‘sloma sustava primarne zdravstvene zaštite’. Iako iz HZZO-a uvjeravaju da se žene mogu upisati kod četiri ginekologa koja trenutačno ondje rade, ginekolozi tvrde da je ovakvo stanje neodrživo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.