Slovenci poslali prve kazne hrvatskim ribarima: Budu li ih ignorirali, mogu im odbiti ulazak u Sloveniju

Slovenska policija je poslala prvih 14 kazni hrvatskim ribarima zbog prelaska morske granice i kršenja zakona u Savudrijskoj vali. Uskoro će, na sličan način, nastaviti provoditi zakonske propise u slučaju nezakonitih prelazaka slovenske pomorske granice, poručila je slovenska policija, javlja 24ur.com.

Policija ovaj postupak vodi sukladno odredbama Zakona o prekršajima. Pošto su ‘prekršitelji’ strani državljani, prekršajni postupak podliježe posebnim odredbama zakona od strane policije.

Početkom idućeg tjedna nastavit će se provoditi slične mjere, kada je u pitanju kršenje zakona u smislu prelaska slovenske pomorske granice.

S obzirom da su kazne poslane hrvatskim ribarima koji su ilegalno prešli granicu na moru, nijedna nije izdana na licu mjesta jer je bilo potrebno utvrditi sve okolnosti djela, sukladno Zakonu o prekršajima s odgovarajućim prijevodom za inozemne državljane.

Nalozi za plaćanje šalju se prekršiteljima, odnosno fizičkim osobama, a ne hrvatskim institucijama. Svaki prekršajni postupak je individualan.

Ako ‘prekršitelj’ do konačnog završetka prekršajnog postupka ne plati novčanu kaznu propisanu za prekršaj, to također može značiti da im se neće dopustiti ulazak u Sloveniju, poručuju u policiji, prenosi RTL.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.