Upozorenje HAK-a

Snijeg i olujni vjetar stvaraju probleme diljem zemlje: Na snazi ograničenja i zabrane na cestama

Državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački, zbog olujnog vjetra i snijega zatvorena je za sav promet, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Samo za automobile otvorena je autocesta Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, dok je za ostale skupine obilazak državnom cestom kroz Gorski kotar. Također, samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, te Paški most.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prema Dalmaciji i obratno voziti autocestom Zagreb – Split – Ploče do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama Sveti Rok – Gračac, Gračac – Knin i Gračac – Zaton Obrovački ili državnom cestom Karlovac – Korenica – Gračac – Knin.

Prema Rijeci i obratno kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom Rijeka – Zagreb do čvora Delnice te zatim državnom cestom kroz Gorski kotar.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na autocesti čvor Draga – čvor Šmrika, Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, Križišće – Kraljevica, a  dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama Gospić – Karlobag – LIčki Osik – Korenica, Poljanak, GP Užljebić – Donji Lapac i Dobroselo – Mazin – Bruvno, Bjelopolje – Donji Lapac, Doljani – Brotnja – Srb – Otrić.

– Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila – pozivaju iz HAK-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.