Snijeg u Lici i Gorskom kotaru: Na većini cesta zimski uvjeti

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 i staru cestu kroz Gorski kotar – DC3, javlja Hrvatski autoklub.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom, a zimski su uvjeti i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog. Snijeg i susnježica mjestimice padaju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.