Šok i nevjerica: Dobila obračun za vodni doprinos od 800.000 kuna

“Nije ništa sporno bilo u računu. Očekivala sam ga, govori kazala je za  Antenu Zadar čitateljica.  No, račun za vodni doprinos za obiteljsku kuću do 400 m² iznosio je ni više ni manje nego 823.680,00 kuna. 

“Očekivala sam račun oko 8 tisuća kuna, ali 800 tisuća! Pa odakle mi milijun kuna za platiti ovo. Pala sam s nogu kad sam otvorila kovertu”, kazala je čitateljica. 

Radi se o pogrešci

Nazvala je direkciju Hrvatskih voda u Zagrebu, ne bi li im objasnila kako je dobila iznos stotinu puta veći, ne bi li saznala kako se može ispraviti njihova očigledna pogreška. No, prva reakcija djelatnice Hrvatskih voda bila je jednako neugodna. 

Nakon nekoliko provjera, djelatnica Hrvatskih voda rekla je kako je nastala neka pogreška, kako je sustav kriv jer je pogrešno zbrojio kvadrate

Za komentar Antena Zadra je poslala upit Hrvatskim vodama u Zadru, no do objave teksta odgovor nisu zaprimili. “Najbolje bi bilo da građani provjere iznose koliko moraju platiti i površine u elaboratu kojeg su dobili od njihovog geodete”, kazala je voditeljica jednog zadarskog ureda za legalizaciju. 

IZVOR/FOTO: danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.