Spašavanje koje nas je koštalo milijune kuna: Britanka namjerno skočila s kruzera

Istraga hrvatskih i talijanskih vlasti o slučaju Britanke Kay Longstagff otkrila je kako je 46-godišnjakinja završila u moru tijekom krstarenja kruzerom na Jadranu. Naime, u istrazi je potvrđeno da je Britanka namjerno skočila u more, što je u suprotnosti s njenom izjavom kako je slučajno pala s kruzera, piše Daily Mail.

Podsjetimo, pripadnici ophodnog broda Obalne straže RH OB-03 Cavtat 19. kolovoza su pronašli i spasili nestalu žensku osobu, britansku državljanku, koja je pala u more s kruzera Norwegian Star i u moru provela 10 sati, piše RTL.

Preživjela je, kako je kazala, plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. Potraga za Britankom uključivala je i tri plovila te jedan zrakoplov, a njeno spašavanje koštalo je milijune kuna koji će pasti na teret poreznih obveznika.

Kako piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.