Splićani velikog srca preplavili Transfuziju nakon apela zbog nestašice krvi

Zavukli smo se u svoje kantune, ne družimo se, ne gledamo na druge, ne znamo pomoći u nevolji, tako najčešće opisujemo jedni druge, pogotovo u posljednje vrijeme kad je tehnologija zauzela mjesto ispred čovjeka i kako kažemo, otuđila nas.

No, ono što se u srijedu popodne događalo u Splitu govori nešto drugačije jer Splićanke i Splićani pokazali su pravu humanost u neočekivanoj akciji darivanja krvi u splitskoj bolnici.

Poziv je bio više nego strašan: splitskoj bolnici hitno je potrebna krvna grupa 0 negativna, u pitanju je ljudski život. Vijest koju su prenijeli portali munjevito se proširila društvenim mrežama, a Transfuzija splitske bolnice bila je puna onih koji su željeli pomoći…

Nije se pitalo kome, nije se pitalo koliko, dolazili su radnici, službenici, novinari, menadžeri, jer svi su htjeli postati dio ove humane priče. I postali su, dokazujući da smo usprkos svemu još uvijek dobri ljudi.

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.