Srednjoškolci, prijavite se na natjecanje koje organizira veleposlanstvo Švedske u Hrvatskoj

Učenici svih srednjih škola u Hrvatskoj mogu se prijaviti na natjecanje u kampanji Prva Generacija Hrvatska 2018 koju organizira veleposlanstvo Švedske u Hrvatskoj, uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Udruge gradova Hrvatske.

Svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti slanjem e-maila sa svojim imenom i prezimenom te imenom škole i razredom koji pohađaju na adresu PrvaGeneracija2018@gmail.com. Po prijavi, učenici će primiti prezentaciju o zadanoj temi koju je izradio Ivo Šlaus.

Svaki prijavljeni učenik će odabrati jedan od 17 globalnih ciljeva i kreirati vlastitu kampanju. Radove treba poslati isključivo u powerpoint formatu, a krajnji rok za prijavu je 22. studenog, a tri najbolje prezentacije bit će odabrane 26. studenog. Autori tri prezentacije bit će nagrađeni, a svoje će ideje predstaviti pred stotinjak vršnjaka iz cijele zemlje na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Hrvatske koja će se održati u Puli 8. prosinca.

Inače, Globalni ciljevi za održivi razvoj odnose se na razdoblje od 2015. do 2030. godine, a sačinjava ih 17 ciljeva i 169 podciljeva. Ukupno su se 193 zemlje složile oko Globalnih ciljeva, koji se nastavljaju na Milenijske razvojne ciljeve. Više o tome pročitajte OVDJE.

(FOTO: Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.