STANJE NA CESTAMA: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg, ne idite na put bez zimske opreme!

U većem su dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru počeo je padati snijeg, izvijestili su iz HAK-a. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Autoceste A1 i A6 otvorene su za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na dionicama Bosiljevo-Otočac i čvor Oštrovica-čvor Ravna Gora.

Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić magla smanjuje vidljivost.

Zbog radova na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog radova na autocesti A4 Zagreb-Goričan na 31. km između čvorova Varaždin i Ludbreg vozi se dvosmjerno jednom stranom autoceste uz ograničenje brzine.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.