Stariji sin Ivice Todorića seli iz Hrvatske, cijelu obitelj seli u Austriju

Screenshot/YouTube

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića, odlučio je otići iz Hrvatske, saznaje 24sata od dva izvora bliskih obitelji Todorić, a vijest stiže parelno s neslužbenom informacijom da su istražitelji DORH-a u Agrokoru našli materijala za otvaranje istrage.
U fokusu istražitelja je upravo poslovanje preko faktoring društva. Kako kažu osobe bliske obitelji, Ante je već unajmio kuću u blizini Beča. Ante i supruga Martina su, kako saznajemo, obavili i druge radnje koje su nužne da bi isplanirali i uredili novi obiteljski život u drugoj državi.

– On odlazi jer kaže da ovdje nema posla. Bavit će se nekretninama. Ako bi policija bilo što trebala, bit će im dostupan – kaže nam jedan obiteljski prijatelj.
Stan ipak nije dolazio u obzir jer im je premali, pa će živjeti u kući. Obitelj je navikla živjeti u dvorcu, pa je potrebno prostora i za slobodne aktivnosti djece. Kako saznaju, stariji sin Todorić trebao bi nešto raditi i samostalno, ali se navodno povezao sa poduzetnikom Reneom Benkom. Benko je kao 40-godišnjak vlasnik tvrtke jedne od najvećih nekretninskih poduzeća Signa Holding. U Hrvatskoj su oni prije 10 godina preuzeli Hoto toranj od Tomislava Horvatinčića. Tvrtka gradi luksuzne nekretnine po Beču i Austriji, a Benko je jedan od moćnijih poslovnih ljudi. Benko je u Austriji uvjetno osuđen za pokušaj podmićivanja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera. Prema optužbi koju je potvrdio sud, nudio je 2009. godine 150.000 eura Sanadaru za posredovanje kod tadašnjeg premijera Italije Silvija Berlusconija. S Berlusconijem je trebao riješti porezni spor.

Pokušali su i stupiti u kontakt s odvjetnicom Novak i pitati hoće li Ante Todorić potpisati neku izjavu i jamčiti povratak u slučaju bilo kakve potrebe istražitelja, ali poziv nije uzvratila niti odgovorila na SMS.

Ante nije jedni koji se seli. Prema informacijama, o odlasku u inozemstvu razmišlja i Iva Balent, kći Ivice Todorića. Iako o tome raspravlja unutar obitelji, konačnu odluku još nije donijela.

Dobar posao s faktoringom

Treće dijete, mlađi sin Ivan Todorić još se može sresti u Zagrebu. Često je u centru grada, pustio je bradu, nosi sunčane naočale i šiltericu kako bi ga što manje ljudi prepoznalo. Ali još kupuje u skupim dućanima u Zagrebu.

Obitelj se očito sprema na to da bi DORH protiv njih mogao pokrenuti istragu, što svjedoči i angažman odvjetnika. Kako smo neslužbeno doznali, istraga bi mogla biti otvorena već u rujnu nakon što su istražitelji od travnja u Agrokorovu tornju te su od Vlade dobili pet milijuna dodatnih kuna da utvrde ima li kaznenih djela u poslovanju.
Više pročitajte OVDJE.
 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.