Što je toliko privlačno na ovom otoku, doseljavaju i ljudi iz Slavonije, Zagreba…

Naime, na Lopudu se dogodio pravi ‘baby boom’, a na zahtjev tamošnjih roditelja da se otvori vrtić, Grad Dubrovnik je odmah reagirao. Na otok, kako doznaje Dubrovački dnevnik, doseljavaju i mlade majke iz Slavonije, a odgojiteljica je iz Zagreba, te je također doselila na Lopud gdje sada živi i radi. 

Evo razloga

Jedan od razloga vjerojatno je i mjera Grada Dubrovnika prema kojoj pravo na dar za novorođeno dijete u iznosu od 10 tisuća kuna imaju roditelji s neprekidnim prebivalištem na području Lopuda, ali i Koločepa, Šipana, Gornjih sela, Knežice, Šumeta, Čajkovića i Petrovog sela. 

Vrtić je za sada osmišljen samo za djecu vrtićke dobi, a broj bi se, očekivano, s vremenom trebao povećavati. 

“Reagirali smo u skladu s potrebama roditelja i djece i na temelju njih osmislili program. Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli otvoriti vrtić na Lopudu odakle smo dobili inicijativu, a u skladu s njom i pokrenuli određene akcije. Bile su to svojevrsne slatke brige jer nema većeg zadovoljstva od otvaranja nove vrtićke grupe, kao što smo to lani napravili i na Osojniku”, kazao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

IZVOR/FOTO: danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.