Stočari sada mogu slobodno premještati goveda na druga gospodarstva ili u klaonice

Odlukom Europske komisije o mjerama nadzora zdravlja životinja u pogledu bolesti kvrgave kože, izmijenjena je odredba o premještanju goveda unutar Republike Hrvatske te se od sada goveda mogu premještati na druga gospodarstva ili u klaonicu bez ograničenja, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Posjednici goveda koji se bave tovom mogu premještati goveda ovisno o pojedinim fazama tova bez ograničenja, telad s mliječnih gospodarstava može se upućivati na druga gospodarstva bez obzira jesu li oteljena od cijepljenih majki, a muška telad namijenjena uzgoju u svrhu korištenja u centrima za umjetno osjemenjivanje može se premještati u svrhu daljnjeg uzgoja.

– Zbog dobre organiziranosti i suradnje stručnih službi i naših stočara do kraja godine očekujemo od EK  dobivanje statusa zemlje slobodne od BKK, čime će se osigurati nesmetani promet naše stoke i na razini EU – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.