SUDJELUJTE U OBNOVI: Priča o Vukovarskom Vodotornju – simbolu hrvatskog zajedništva

Vukovarski Vodotoranj simbol je hrvatskog zajedništva koji se uz bok s hrvatskim braniteljima nije dao srušiti tijekom tromjesečne velikosrpske opsade Vukovara. Pogađale su ga tisuće projektila, ali s njegovog vrha je i dalje prkosno vijorila hrvatska trobojnica.

„Vukovarski Vodotoranj treba postati trajno prisjećanje na naše zajedništvo u prošlosti, na snagu i uspjehe hrvatskih branitelja u obrani Vukovara i Hrvatske, ali i kao trajni pogled u budućnost nas i naše Domovine, koja može biti snažna i uspješna samo na tragu zajedništva pokazanog tijekom najtežih vremena stvaranja hrvatske države“ – izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara.

Pokreće se projekt obnove pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u kojem će Vukovarski Vodostaj dobiti novo ruho dijelom financiran od projekta „Vukovar izazov obnove“, te većim dijelom akcijom prikupljanja donacija građana i gospodarstvenika iz Hrvatske te hrvatskih iseljenika diljem svijeta. Potrebno je prikupiti oko 20 milijuna kuna za konzervaciju i prenamjenu Vodotornja. U sami arhitektonski izgled objekta neće se previše zadirati, ali će omogućiti da Vodotoranj bude dostupan svim posjetiteljima. Svi elementi ovoga projekta bili bi izgrađeni zelenom arhitekturom oko tornja kako se ne bi previše isticali i time umanjili važnost samog vodotornja, dok će već simbolične rupe od projektila na Vodotornju ostati netaknute, te će se nalaziti staklene stijenke koja će posjetitelje štititi od  vremenskih (ne)prilika. Na samom vrhu vodotornja nalazit će se vidikovac.  Za sve donatore grad Vukovar će trajno obilježiti imena na vidnom mjestu Vodotornja.

Donirajte i podržite projekt „Vukovarski vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva“!

 

Donacije su moguće sljedećim putem:

UPLATE U HRVATSKOJ

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d

IBAN: HR6525000091501143536

Model: HR24

Poziv na broj: 7765 – OIB uplatitelja

OPIS PLAĆANJA: Projekt Vodotoranj

 

UPLATE U INOZEMSTVU

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d

Adresa:  Slavonska avenija 6, 10 000 Zagreb

BIC: HAABHR22

IBAN: HR6525000091501143536

Opis plaćanja: PROJEKT VODOTORANJ

 

Pozivom na telefon

060 9084

donirate 5 kn + PDV (ukupno 6,25 kn)

vukovar1

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.