SUMNJIVO POREZNO IZVJEŠĆE: Zoran Mamić ima 14 stanova u Berlinu

Trener Dinama Zoran Mamić našao se pod istragom USKOK- a zajedno sa bratom Zdravkom Mamićem, a pod istragom se našao i jedan od inspektora Porezne uprave za koje se sumnja da je sudjelovao u prikrivanju poreznih utaja Zorana Mamića. Jučer je RTL došao u posjed jednog izvještaja tog inspektora o poreznom nadzoru nad Mamićem od 2009. do 2011. godine i ovo su najbitnije točke tog spornog izvješća na kojeg se druga inspektorica odbila potpisati.

1. Sumnjivo niska plaća

Kao samostalni obrtnik Zoran Mamić je u tom periodu imao dobit od oko 480.000 kuna, a sam sebi je davao plaću od samo 6.000 kuna mjesečno .

2. Godinama bio na gubitku

Unatoč dobiti, tri tvrtke kojima je Mamić bio stopostotni vlasnik iz godine u godinu bilježile su samo gubitke. Ukupni zbroj njihovih gubitaka je veći od 1,5 milijuna kuna.

3. 14 stanova u Berlinu i ostale nekretnine

Lošem biznisu usprkos, Zoran Mamić ima zavidan broj nekretnina, koje uključuju obiteljsku kuću u Zagrebu, apartman u Novalji, 14 stanova u Berlinu i još 3,5 tisuće četvornih metara zemljišta u Novalji.

4. Braća si međusobno pomažu

Kada mu je trebala pomoć uskakao je brat Zdravko. Od 2004. do 2009. dao mu je kao pozajmicu 40 milijuna kuna. Brat se bratu djelomično odužio 2010. kada je Zoran Zdravku za 25 milijuna kuna prodao tvrtku KF projekt koja ima temeljni kapital od 20.000 kuna i godinama iskazuje milijune kuna gubitka.

izvor:telegram.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.