SUSTAV NE RADI: Učenici ne mogu pristupiti prijavama za upis u srednju

Za učenike osmih razreda jutros su trebale početi prijave obrazovnih programa u srednjim školama koje žele upisati. Kao i prethodne dvije godine, trebali su se prijavljivati elektroničkim putem na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole. No, na stranici http://www.upisi.hr nemoguće je pristupiti prijavama, iako je ta aplikacija trebala biti dostupna od ponoći. Iz CARNet-a su pak priopćili da će prijave biti otvorene u podne.

Učenici prijavljuju najviše šest obrazovnih programa, zadnji rok 8. srpnja.

Upute učenicima

U Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole podsjećaju učenike da svoju listu prioriteta pažljivo pripreme tako da na vrh liste postave program obrazovanja koji najviše žele upisati, a zatim i ostale, prema željenom redoslijedu, javljaHRT.

Od samoga početka prijava programa na mrežnoj stranici http://www.upisi.hr učenici bi trebali moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program pojedinoga kandidata.

Ljestvice poretka bit će objavljene 11. srpnja

Konačne ljestvice poretka objavit će se 11. srpnja. Broj slobodnih mjesta za jesenski rok objavit će se 21. srpnja.

izvor:net.hr

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.