Sutkinja koja je strpala Komšića u zatvor ima poruku za cijelo društvo. Njene riječi treba zapamtiti

Sutkinja Sanja Mazalin koja je osudila Davida Komšića na 30 godina zatvora jer je ubio trudnu Kristinu Krupljan, zadavši joj 88 uboda nožem, vratila je danas vjeru u pravosuđe. Odnosno, dala je nadu da je pravda (iako u Hrvatskoj rijetko), ali ipak (bar danas) dostižna. I ne samo to, ova sutkinja kaznenog odjela Županijskog suda u Zagrebu na kraju je uputila snažnu poruku svima, cijelom društvu, zbog čega joj treba odati priznanje, piše Index. Poruku koju bismo svi skupa trebali shvatiti ozbiljno.

‘Kad se odmaknemo od stručnih objašnjenja, ovo je velika tragedija. Ovo je strahota. Tragedija je i što je tu mladu djevojku, koja je nosila još jedan život u sebi, života lišio jedan mladi čovjek. Taj čin je zavio u crno ne samo njenu i njegovu obitelj, već i cijelo društvo. Svaki ovakav zločin ostavlja tragove na sve nas. Živjeti u ovakvom društvo nitko ne želi.

Ako želimo pošten svijet, gdje nulta tolerancija nije samo slovo na papiru, onda trebamo reći da je ključna uloga roditelja da djecu odgajaju. A pogotovo tinejdžere, koje nije dobro preliberalno odgajati. Djeci je nužno postaviti granice. Kad svi uočimo neki problem, neku agresiju, nemojmo je ignorirati. Nemojmo zataškavati probleme. Probleme treba realno sagledati i reagirati.

U današnje vrijeme kad je uspjeh prihvatljiv jedino kad dolazi preko noći, mladima trebamo ukazivati na ono što je dobro i ispravno, na nužnost tolerancije prema različitim stavovima. Nikad ne tolerirajmo nasilje. Ni doma, ni u obitelji, ni na poslu, nigdje.

Došlo je do ozbiljnih anomalija u sustavu i ozbiljnih poremećenosti u društvu’, zaključila je sutkinja obrazlaganje presude.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.