Svi bježe iz Zagreba, kolona 13 kilometara

Subota ujutro u kolovozu tradicionalno je vrijeme kada mnogi kreću prema moru, a pokazuju to i gužve na svim važnijim pravcima.  Na zagrebačkoj obilaznici, pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 9 km, a iz smjera Ivanje Reke oko 20 km, javlja HAK.

Na autocesti Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko 2 km, a na autocesti Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena kolona je 13 km.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo čeka se u koloni od 4 km dok je na autocesti Rupa – Diračje, pred naplatom Rupa, kolona oko 2 km.

Povremeno su zastoji na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima.

Zbog prometnih nezgoda usporeno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac, poslije čvora Križ (78. km +450m) u smjeru istoka, između čvorova Slavonski Brod i Sredanci (na 229. km) u smjeru Zagreba.

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.