Tajfun Mangkut zaustavio reformu školstva: Šibenska Prometno-tehnička škola među rijetkima kojima su stigli tableti

‘Svi žele moderne tehnologije, svi žele moderne učenike koji se mogu nositi sa svijetom. Mi smo naručili tablete već u srpnju. Trebalo je provesti javnu nabavu. Tablete smo dobili sedam dana prije početka nastave’. Objasnio je to za RTL ravnatelj Prometno-tehničke škole Šibenik Zdravko Peran na upit je li škola uspjela osigurati učenicima tablete prije početka nastave, s obzirom da je riječ o jednoj od 74 škole koje su ušle u eksperiment Škole za život.

U programu Škola za život ukupno je 74 škole. RTL je kontaktirao sve škole kako bi provjerili jesu li dobili tablete i otkrili porazne rezultate. Tableti su stigli u tek 11 škola, a u četiri funkcionira.

Između ostalih, ni u zagrebačkim učionicama naručenih tableta nema.

– Mi smo naručili tablete u osmom mjesecu. Imali smo natječaj i sklopili smo ugovor početkom kolovoza. Očekujemo ih uskoro – rekao je Tihomir Engelsfeld, ravnatelj 5. gimnazije Zagreb.

Dodaje da bi bio ozbiljan problem ako ih ne dobiju mjesecima, ali se nada da to neće biti slučaj.

Glavno pitanje je zašto tableti nisu već u školama. Je li to krivica dobavljača, ravnatelja ili ministarstva? Nitko ne zna. Dok ravnatelji brane ministricu, ona  prenosi odgovornost na dobavljače, a najveći dobavljač krivi – tajfun u Kini.

Hrvatski proizvođač u razgovoru nam je priznao da na kašnjenje isporuke tableta iz Kine, zbog supertajfuna Mangkuta, nisu mogli računati.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.