‘Tata, ja sam gladan’: Priča iz zagrebačkog tramvaja potresla Hrvatsku

Screenshot youtube

U Facebook grupi ‘Zakaj volim Zagreb’ osvanula je objava koja je mnoge potresla. Jedna Zagrepčanka opisala je tužni prizor koji je vidjela tijekom vožnje.

‘Tokom današnje uobičajene vožnje tramvajem, na posljednjoj stanici ulazi otac. Ispod lijeve ruke dvije štake,dok desnom pokušava pridržavati kolica s malim djetetom. Napokon uspijeva sjesti na prazno sjedalo, dok se dijete budi. Prvo što progovara je ‘Tata, ja sam gladan’ . Tata mu objašnjava kako danas nije bilo baš boca, te da mu je uspio kupiti samo jedno pecivo, s tonom koji obećava kako će se tata uvijek snaći, ispričala je.

Dodala je da joj je neshvatljivo da mi kao društvo dopuštamo da ijedno dijete bude gladno, piše index.

‘Kasnije kroz priču s ocem, sam saznala da boluje od multiple skleroze, zadnjih mjesec dana je proveo u bolnici, dok je djecu čuvala neka gospođa kojoj je morao platiti 3 i pol tisuće. Starije dijete je osmogodišnjakinja koja je tom trenu bila u školi. A tata je išao na ”posao” skupljanja boca, teško pokretan s trogodišnjim djetetom. Posto je njihov problem znatno veći od mojih mogućnost, molim sve koji imaju ikakvu dodatnu informaciju o gospodinu s Gornje Kustošije( mislim da je rekao da se zove Milio,vjerujem da susjedi znaju situaciju), informaciju o mogućnostima rješavanja trenutne situacije, ili volju za pomoć da se jave.Gospodin mi je ostavio kontakt, napisala je.

Vrlo brzo kreirana je i stranica na kojoj se može pomoći ocu i njegovoj djeci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.