TJEDNA PROGNOZA: Slijedi nam puno sunca i topline!

Iako je svijetli dio dana sve kraći, iz dana u dan temperature zraka lagano rastu. U nedjelju su, tako, temperature mjestimice prešle vrlo toplih 25°C u najtoplijem dijelu dana. Primjerice, u Kninu je najviša dnevna temperature zraka iznosila 25,8°C, što je najviša temperatura ikada službeno u Kninu izmjerena na taj datum. Drugdje su najviše dnevne vrijednosti većinom bile od 20 do 25°C. More i dalje od Hvara do Dubrovnika doseže natprosječno toplih 20 Celzijevih stupnjeva. Natprosječno toplo vrijeme nastavit će se čitavog novog tjedna. Ne samo da neće biti kiše, nego ćemo imati i dosta sunca. Od sredine tjedna značajno će porasti mogućnost za pojavu magle, uglavnom u unutrašnjosti i u Zagori, ali i ponegdje na moru.

JADRAN:

U ponedjeljak će prevladavati vedro. U noći tiho, a danju će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će krajem dana na moru Dalmacije ponegdje biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 15°C, uz obalu i na otocima od 11 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 21 do 25°C.

Pretežno vedro bit će u utorak. Ujutro je ponegdje u kotlinama zaobalja moguća magla. Noću slaba, samo ponegdje umjerena bura. Danju će puhati slab vjetar sa zapada i sjeverozapada, popodne na moru Dalmacije umjeren, ponegdje i pojačan sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 15°C, uz obalu i na otocima od 11 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 21 do 25°C.

Srijeda donosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Ujutro je uglavnom u kotlinama zaobalja moguća magla. U noći tiho ili slaba bura, danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova, popodne na otvorenom moru Dalmacije umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 15°C, uz obalu i na otocima od 11 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C, na zapadnoj obali Istre malo niže.

Četvrtak će biti pretežno sunčan, ali ponegdje uz jutarnju sumaglicu i maglu. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka bit će u laganom padu, a najviše dnevne od 17 ponegdje u Istri do 24°C ponegdje u Dalmaciji.

U petak nastavak stabilno i pretežno sunčanog vremena. Ujutro će u zaobalju, ali i ponegdje na moru biti magle. Noću će puhati slaba bura, danju slab vjetar s mora. Najviše dnevne od 17 ponegdje u Istri do 23°C ponegdje u Dalmaciji.

Pretežno sunčano bit će u subotu. Ujutro je mjestimice moguća magla. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, ali će bura u drugom dijelu dana ojačati, osobito na sjevernom Jadranu. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

U pretežno vedru nedjelju puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutro će biti malo hladnije, a najviše dnevne temperature većinom od 16 do 22°C.

IZVOR: Crometeo.hr 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.