Turistima u Hrvatskoj proteklih dana ukradeno preko pola milijuna kuna

Turisti na plažama, u automobilima, apartmanima, trgovinama, terasama hotela diljem Jadranske obale, našli su se na meti kradljivaca oba spola, a koji su proteklih dana okoristili za preko pola milijuna kuna! 

Rusi, Slovenci, Nijemci, Bugari, Estonci, Austrijanci, Švicarci, Finci…. neki su od turističkih gostiju koji su zavapili hrvatskoj policiji za pomoć. 

Lopovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto, a najidealniji su im trenuci dok su njihove žrtve u moru i izvan apartmana. Vodice, Baška Voda, Igrane, Brodarica, Split, Supetar, Novalja, Krk, Selce, Mošćenička Draga, Opatija… samo su neke od popularnih turističkih destinacija u kojima su, zbog nepoznatih dugoprstića, morali postupati policajci. 

Kralo se doslovce sve od igle i aparatića za zube do skupocjene tehničke robe i kanua. Najlakše su se otimali novčanici s novcem i dokumentima, a što turistima predstavlja, zapravo, dvostruki problem. 

U nekim slučajevima razbojnici su primjenili i silu poput one u Vodovodnoj ulici u Novalji kada su na tlo oborili dvije 20-godišnje Austrijanke. Jednoj od njih istrgnuli su i ruksak s leđa, pa je šokirana djevojka u padu zadobila lakše tjelesne ozljede koje su joj sanirane u zadarskoj Općoj bolnici. 

Za razliku od te dvojice lopova koji su uspjeli pobjeći da stvarima vrijednima nekoliko desetaka tisuća kuna, sreće nije imala njihova lopovska „kolegica“ koja je uhvaćena na (ne)djelu. Lisice na ruke stavljene su 20-godišnjoj Bugarki koja je na Obali Svetog Nikole u Baškoj Vodi u večernjim satima ukrala 36-godišnjem Slovencu novčanik iz torbe. U bijegu su ju zaustavili djelatnici trgovine gdje je Slovenac toga trenutka kupovao. 

Stoga, Ministarstvo unutarnjih poslova još jednom apelira na građane i turiste da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora! 

-Na plažu nosite samo najpotrebnije stvari i manje novčane iznose, a objekte u kojima boravite u kampovima zatvorite i osigurate na način koji će smanjiti mogućnost ulaska onim osobama koje čine kaznena djela – poručuju iz MUP-a. 

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.