U čašici Slobodana Praljka bila je smrtonosna supstanca, a tužiteljica odbila odgovoriti kako je djelovala

Kako je otkrila nizozemska tužiteljica, smrtonosna kemikalija nalazila se u čašici iz koje je Slobodan Praljak popio tekućinu tijekom jučerašnjeg izricanja presude nakon čega je preminuo, pišu Vijesti.hr

– Napravljeno je preliminarno testiranje sadržaja čašice. Sve što za sada mogu reći je da je unutra bila kemijska supstanca koja može uzrokovati smrt – rekla je Marilyn Fikenscher. Tužiteljica pritom nije htjela otkriti kako točno dotična supstanca djeluje na ljudski organizam.

Neovisna istraga nastavlja se daljnim testiranjem, s naglaskom na pronalasku načina na koji je Praljak unio otrov u sudnicu. Razmatraju se mogućnosti sigurnosnih propusta, kao i jesu li stražari mogli spriječiti nemili događaj.

Tijelo Slobodana Praljka nalazi se u forenzičnom laboratoriju gdje će biti obavljena obdukcija. Istraga obuhvaća i ispitivanja odvjetnica i drugih ljudi koji su bili u kontaktu s Praljkom. Jedna od najvećih svjetkih agencija AP navodi i da je srbijanski odvjetnik Toma Fila rekao da su kontrole na sudu u Haagu ‘poput kontrola u zračnim lukama’, odnosno da se traže isključivo metalni predmeti, a sigurnosni uređaji za provjeru ne prepoznaju tablete i tekućine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.