U DORH-u održan prvi sastanak vezano za odštetu Frani Lučiću

U Državnom odvjetništvu u ponedjeljak je održan sastanak zbog nagodbe koju je DORH spreman ponuditi jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije Frani Lučiću.

Na sastanku su bili predstavnici DVD-a i Općine Tisno te Grada Šibenika. Sastanaka će biti još, a svi se nadaju da će slučaj uskoro biti riješen. – Ozbiljan je sastanak prvi korak. Bit će toga još idućih dana. O svemu će vas vjerojatno obavijestiti DORH – izjavio je nakon sastanka, Zvonimir Čorkalo, predsjednik DVD-a Tisno. Po riječima Miljenka Meštrova, zamjenika načelnika općine tisno, to što su čuli na sastanku na dobrom je putu.

– Ako dođe do nečega da ide neka daljnja agonija, da se nema kraja, onda ćemo solidarno sa svim vatrogascima imati jedan stav i to je to. Ja bih bio zadovoljan samo da je Frane zadovoljan, kad on bude zadovoljan i miran, onda ćemo i mi biti mirni – rekao je Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i ministar Dražen Bošnjaković prošlog tjedna su održali sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem. Razlog sastanka bila je žalba na presudu o odšteti Frani Lučiću. Iz Vlade su potvrdili da su spremni financijski pokriti namirivanje odštete u slučaju da se postigne nagodba između nadležnog državnog odvjetništva i Lučićeva odvjetničkog tima.

– Isprod onog što je sud sudio sigurno mi nećemo ići, to je minimum minimuma – kazao je Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića za HRT.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.