U optjecaju lažne novčanice hrvatske kune koje je, navodno, izradila 25-godišnjakinja

Policijska uprava krapinsko – zagorska održala je danas u 14 sati konferenciju za medije vezanu uz uhićenje nekoliko osoba povezanih sa izradom, nabavljanjem, prodajom i stavljanjem u opticaj lažnih hrvatskih kuna.

Kako piše zagorje.com, uhićena je 25 – godišnja hrvatska državljanka za koju se osnovano sumnja da je u Sloveniji izradila 450 000 kuna apoenima od 500 i 1000 kuna te ih stavila u opticaj. Uz nju je uhićeno još troje hrvatskih državljana, a svi su sa šireg područja Zaprešića – rekao je Kristijan Potočki, voditelj službe kriminalističke policije. Novinarima su na konferenciji i pokazane novčanice, za koje je Hrvatska narodna banka procijenila da su loše kopije.

Novčanice su stavljene u opticaj po čitavom teritoriju Republike Hrvatske, no sve krivotvorine, prema sumnjama policije, još nisu pronađene. Osumnjičeni su za krivotvoreni novac trošili na brojne stvari, poput ugostiteljskih i drugih usluga, kupovinu u trgovačkim centrima te ih čak polagali na bankomate te podizali pravi novac. Djevojka (25) koja je očito bila mozak čitave operacije, zajedno s trojicom osumnjičenih, predana je pritvorskom nadzorniku PU KZŽ.

 

IZVOR: Poslovni.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.