U Stankovcima će izgraditi prvi privatni aerodrom u Hrvatskoj

U narednih nekoliko mjeseci, moguće do kraja godine, Ministarstvo državne imovine planira raspisati natječaje za projekt Zračne luke Stankovci kod Zadra.

Ovo su za Jutarnji list potvrdili u Ministarstvu kojem je na čelu HDZ-ov Goran Marić, najavivši tako da će država, nakon puno stagniranja, krenuti u realizaciju godinama najavljivanih turističkih projekata koji čekaju zeleno svjetlo države i koji bi, pođe li sve prema planu, trebali značajno obogatiti turističku ponudu Jadrana.

Projekt aerodroma u Stankovcima, naime, star je već devet godina i ideja je poduzetnika Josipa Crnčevića iz Sesveta koji u Stankovcima, na državnom zemljištu, želi graditi 400 milijuna eura vrijedan privatni aerodrom i mali grad, a za koje je dosad ishodio lokacijsku dozvolu.

– Pazite, to je prva u Hrvatskoj ishođena lokacijska dozvola za gradnju aerodroma. Raduje nas da će država raspisati natječaj za prodaju ili koncesiju državnog zemljišta jer bez toga poduzetnik ne može ishoditi građevinsku dozvolu, rekao je za Jutarnji list načelnik općine Stankovci Željko Baradić.

 

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.