Ugledni njemački list ‘popljuvao’ metropolu: ‘Najbolja stvar u Zagrebu? Autocesta do mora’

Ugledni njemački tjednik Der Spiegel pisao je o našem glavnom gradu te ga opisao dosadnim.

“Najbolja stvar u Zagrebu je – autoput prema moru”, napisala je novinarka Anne Haeming i turistima iz Njemačke dala savjete kako preživjeti ‘zagrebačku tugu’ ako se ikad nađu u našoj metropoli.

– Vrhunac ljeta u Zagrebu bio je koncert Duran Durana koji se mogao čuti u lokalnim četvrtima, a njihova pjesma ‘Ordinary World’ mogla bi im postati lokalna himna- ironično navodi.

Novinarka Der Spiegela spominje kako su čitatelji Lonely Planeta Zagreb proglasili destinacijom broj jedan 2017. godine,  no nije joj jasno zašto.

Također navodi da pješačka zona u samom centru grada podsjeća na njemačku provinciju.

– Svi kafići su previše slični, s lounge lookom koji je bio moda možda početkom stoljeća, a ništa zanimljiviji nisu ni tržnica Dolac niti Gornji Grad, poručuje novinarka.

Der Spiegel turistima preporučuju da grad otkrivaju tramvajem jer biciklističkih staza zapravo i nema, već se nalaze na pločnicima.

zagreb1

Novinarka je spomenula i Bundek te napisala da izgleda tužno jer mu nedostaje vode u umjetnom jezeru, a ništa bolje nije prošao ni Jarun. Most mladosti dobio je dobio je epitet ‘betonskog brutalizma’.

U Muzeju umjetnosti je provela tri sata, no za to vrijeme nije srela druge posjetitelje te je zaključila kako je ‘vrijeme za umjetnost, čini se, luksuz’.

Pohvalila je jedino kafić Krivi put i pogled na grad sa Sljemena, prenosi RTL.

– Najbolja stvar u vezi Zagreba je autoput prema moru, zaključak je njenog dojma o hrvatskom glavnom gradu.

Mnogi Nijemci se nisu složili s njom i zaključili da su ukusi različiti te opisali Zagreb kao zanimljivu destinaciju s posebnom atmosferom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.