UHIĆEN NASILNIK KOJI JE PRETUKAO SESTRE: Na facebooku pozivaju na linč, sestre poručuju: Ne radite to!’

Ne stišavaju se reakcije na premlaćivanje dviju djevojaka u taksiju nakon subotnjeg izlaska. Sinoć su po prvi put o svemu progovorile za RTL, a danas pozivaju javnost da ne linčuju napadača jer pravdu žele potražiti pravnim putem

Masnice od subotnjeg napada na Kimy Golub još su vidljive. No, kroz nekoliko dana one će se povući, a duševna bol još će dugo biti prisutna. Ova djevojka kroz suze kaže da joj najteže pada što joj je to učinio prijatelj.

Prijatelj je istukao sestre u taksiju, ostali su im pokušali pomoći, a najviše je, čini se, odmogao sam taksist.

“Taksist mi je rekao da nisam normalna na moje apele da stane. Nije stajao, ja sam ga molila jedno pet minuta sigurno. Mogao je stati na toliko mjesta, no nije htio. Jednostavno je stao tek kad je vidio da joj ide krv, kad je Kimy rekla da joj je iskopao oko”, ispričala nam je žrtva nasilja Sara Golub.

Iz Eko taksija u kojem se to sve događalo ispričali su se djevojkama i osudili svaku vrstu nasilja. Zbog istrage, nisu spominjali je li taksist kažnjen, dok 28-godišnji napadač svoju kaznu još čeka.

“Okrivljenik je nakon uhićenja, iznio svoju obranu, nakon čega mu je određeno zadržavanje u trajanju do najdulje 15 dana te se isti nalazi u zatvoru u Zagrebu, a sljedeće ročište zakazano je za 22. veljače”, poručuju iz policije priopćenjem.

Korisnici na društvenim mrežama pozvali su na linč, a djevojke, unatoč proživljenoj traumi, poručuju da se to ne radi.

“Postoje drugi načini podrške, a ne linčem. A njemu poručujem – ako je on bolestan ili što god da mu se dogodilo u toj situaciji, neka potraži pomoć”, kaže Kimy Golub.

Djevojke će, kažu, zadovoljštinu pronaći pravnim putem. A uz sve proživljeno, smeta ih to što je policija cijeli događaj okarakterizirala kao remećenje javnog reda i mira, a ne kao nasilje.

Izvor: Rtl.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.