Ukinuli prirez, porez na potrošnju u ugostiteljstvu i komunalnu naknadu

Grad Sveta Nedelja ukinuo je prirez od 6 posto te porez na potrošnju u ugostiteljstvu i komunalnu naknadu za hotele, kampove i apartmanska naselja, što će donijeti rasterećenje od oko 7 milijuna kuna godišnje, priopćeno je u petak iz Grada Svete Nedelje, a prenosi Večernji list. To je najveće porezno rasterećenje koje je provela neka jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju o odlukama koje je na sinoćnjoj sjednici donijelo Gradsko vijeće Grada Sveta Nedelja.

– Dok na prosječnu hrvatsku plaću građani nekih gradova, pa i susjednog Zagreba, plaćaju prireza do nekoliko stotina kuna mjesečno, a i nekoliko tisuća kuna godišnje, stanovnici Svete Nedjelje taj porez više nemaju i ne plaćaju. To, ali i ukidanje poreza na potrošnju u ugostiteljstvu te komunalne naknade za hotele, kampove i apartmanska naselja, veliki su poticaji za daljnji razvoj poduzetništva i turizma – kaže se u priopćenju.

U Gradu Svetoj Nedelji napominju da kod obitelji s nekoliko zaposlenih, kao i kod pojedinaca s visokim primanjima, godišnji iznos prireza može dosegnuti i do nekoliko tisuća kuna te da će njegovim ukidanjem građanima na godišnjoj razini u nekim slučajevima ostati iznos dovoljan za ljetovanje ili registraciju automobila, u odnosu na one prijavljene u gradovima s visokim prirezima.

Cijeli tekst možete pročitati na portalu Večernjeg lista.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.