Ukrajinska djeca pogođena ratom ljetovat će u Dalmaciji

Bivši nogometaš koji je veći dio karijere proveo u Ukrajini organizira humanitarnu akciju za djecu iz Ukrajine pogođenu ratnim zbivanjima, u suradnji s ukrajinskom humanitarnom udrugom dječica će doći na ljetovanje na Jadran.
Sa željom da djeca Ukrajine barem na jedno kratko vrijeme zaborave na traume ratnih događanja u njihovoj zemlji, organizirana je u Splitu humanitarna akcija – na prezentaciji u hotelu Radisson blue sudjelovali ukrajinski veleposlanik u RH Oleksandr Levčenko, “spiritus movens” cijele akcije Ivica Pirić, hrvatska humanitarna udruga Cro Unum, koju predovodi dr. Dragan Primorac (naš proslavljeni znanstvenik, svjetski poznati forenzičar i nekadašnji ministar pravosuđa RH) te ukrajinska dobrotvorna udruga Dopomoga Dnipro, piše DalmacijaNews. 

Nekadašnji uspješni nogometaš Pirić (igrao je u Hajduku, Splitu, i Zagrebu ali veći dio svoje karijere proveo je upravo u Ukrajini), danas sportski manager, pomaže u dovođenju ukrajinske djece pogođene ratnim zbivanjima na odmor na Jadran.

– Pedesetero djece dovest ćemo na Makarsko primorje, to su sve djeca, koja su stradala u ratnim zbivanjima u Ukrajini. Očekujem da će se u akciji pomoći ukrajinskoj djeci uključiti cijela Hrvatska, dobrodošla je bilo kakva pomoć u odjeći, obući, lijekovima – rekao je između ostalog Pirić.

FOTO:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.