ULTRA CIJENE: Dvije pizze u Splitu koštaju 800 kuna?

ilustracija

Muljanje s cijenama polako prelazi svaku granicu. Ako je riječ o “pizza cutu” , ispada da jedna pizza stoji 400 kuna.

Partijaneri na splitskom festivalu Ultra Europe uživaju u hitovima elektronske glazbe i kako ističu, zabavom su i više nego zadovoljni. S druge strane, policija ima pune ruke posla. Nakon relativno mirnog prvog festivalskog dana, u subotu su, kažu u policiji, priveli 94 osobe od kojih su 44 hrvatska državljana, a 50 su stranci. Njih 81 privedeno je zbog droge. Najveći problem partijanerima, ali i ostalim turistima koji svoje ljetovanje ovih dana provode u Splitu upravo su atronomske cijene svega i svačega.

Već smo pisali da se “muljanje” s cijenama prakticira kada je u igri prijevoz pa taksisti pokušavaju naplatiti više, a istovremeno neki od njih pokušavaju i poslovati na crno.

Da se po džepu može itekako dobro opaliti i kada se radi o hrani javio nam je čitatelj koji je sačuvao račun te istaknuo da se u Split jedan trokut pizze naplaćuje čak 50 kuna. Konkretno, račun za ekipu od 16 osoba broji čak 800 kuna. Ako je doista riječ o trokutima pizze, kako je naveo čitatelj (a na računu piše “pizza cat”), ispada da jedna pizza koja se sastoji od osam trokuta stoji 400, a prema tome dvije pizze nevjerojatnih 800 kuna. Jasno je, takva je cijena potpuno nerealna. Ne libe se naplaćivati “pokoju” kunu više ni za piće. Zavirili smo u jedan od cjenika koji kola društvenim mrežama i ostali zatečeni. Poželite li Pepsi (0,5), morat ćete izdvojiti 35 kuna, dok ćete Red Bull (0,25) platiti 50 kuna. Kada su u igri žestice, platit ćete ih daleko više. Uostalom, zavirite sami.

izvor:dnevno.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.