Umro je Predrag Lucić: Jedan od osnivača Feral Tribunea preminuo nakon teške bolesti

Predrag Lucić, ugledni novinar, redatelj, pisac i suosnivač Feral Tribunea, preminuo je u Splitu nakon teške bolesti, javlja N1.

Rođen je u Splitu 1964. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Na Splitskom ljetu 1987. godine napravio je festivalske novine ‘Summer Times’, a od siječnja 1985. povremeno surađuje u Feralu, satiričnom podlistku Nedjeljne Dalmacije. Od 1988. bio je stalni autor Ferala i godinu dana kasnije s Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširuje Feral koji tada dobiva svoje puno ime – Feral Tribune. Pokrenuo je i uređivao ‘Biblioteku Feral Tribune’.

Objavio je ‘Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti’ u koatuorstvu s Dežulovićem, pjesmaricu ‘Haiku haiku jebem ti maiku’, ‘Ljubavnici iz Verone’, ‘Sun Tzu na prozorčiću’, ‘Bezgaća povijesne zbiljnosti 1’, ‘Bezgaća povijesne zbiljnosti 2’, kao i ‘Gusle u magli’.

Od 2007. godine zajedno s Borisom Dežulovićem nastupao je u pjesničkom kabareu ‘Melodije Bljeska i Oluje’.

Nagradu ‘Judita’ Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je prošle godine za dramu ‘Aziz’.

(FOTO: Sanjamknjige.hr)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.