VIDEO: Umro Vinko Coce

Legendarni pjevač Vinko Coce preminuo je noćas u 59. godini života, javlja Radio Dalmacija. Pjevač se oporavljao od operacije i bitke s teškom infekcijom.

‘Trogirski slavuj’, kako ga mnogi zovu, poznat je brojnim hitovima koji su obilježili hrvatsku, ali i dalmatinsku glazbu.

Vinko Coce prije nekoliko tjedana je operiran, a zbog ozbiljne infekcije u svibnju bio je primljen u splitski KBC. Pjevač je bolovao od više kroničnih bolesti, a dugo se borio i s prekomjernom težinom.

Vinko Coce je rođen u Trogiru 1954. godine. Posvećen muzici, savladao je solfeđo i postao tenor u kvintetu Mali Kanti, već sa petnaest godina. Klapi Trogir priključio se 1972. godinge. Paralelno je završio muzičku školu i kao prvi vokal klape obišao Europu. Primljen je konačno u zbor kazališta u Splitu. Pet godina je izvodio cjelovit operski repertoar pri tom ne zapuštajući svoju klapu.

Veliko priznanje stiglo je iz Firence: Vinko Coce dobio je ponudu asistirati u zboru teatra Komunale. Tamo je u operi Boris Godunov pjevao sa Lucianom Pavarottijem.

http://www.youtube.com/watch?v=eDjmiJjthXs

IZVOR: HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.