UPOZORENJE IZ HZZO-a: Građani oprez! Lažni akviziteri pokušavaju vam oduzeti novac

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorava građane da su se ponovno pojavili prevaranti koji od njih, a na ime HZZO-a, pokušavaju izvući novac. Posljednja dva slučaja zabilježena su na području Pregrade i Huma na Sutli, gdje su se prevaranti predstavili kao akviziteri nepostojeće klinike iz Krapine, javlja Danas.hr

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare nepostojećih privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome zdravstvene usluge, masaže, skupe uređaje i preparate telefonski ili na kućnim adresama naših osiguranika.

“HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i uređaje, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica”, opisuju iz Zavoda napominjući kako su ovih dana ponovno zaprimili dojave iz Pregrade i Huma na Sutli.
Klinika Ostojić u Krapini ne postoji!

Ondje su se osiguranicima nepoznate osobe predstavljale kao djelatnici Klinike Ostojić iz Krapine nudeći im pripravke za različite bolesti koje naplaćuju 100,00 kn. Uz to su im nudili i internistički pregled u Klinici Ostojić u Krapini koja je ugovorna ustanova HZZO-a.

Budući da takva klinika ne postoji u Krapini iz HZZO-a upozoravaju da je riječ o prevarantima.

“Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih uređaja i usluga”, poručuju iz HZZO-a pozivajući građane da prevare odmah prijave policiji.

IZVOR: Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.